Klättring i växter

Påsken är förbi, och vi är framme i början av Maj. Kattungarna är nu 11,5 veckor gamla och de är alla fulla av energi, livsglädje och upptäckarlust. Allt som de bara kommer åt skall inspekteras och undersökas noga.

Vi har tre stycken pengaträd i huset och alla har fått ta mycket stryk under de senaste dagarna. Det har blivit populärt bland kattungarna att klättra upp i växterna, försöka fånga olika grenar och se till att grenar och blad faller ner på golvet.

Vi har därför nu flyttat ut resterna av dessa träd till altanen där får de stå en tid framöver tills våra små yrväder har flyttat hem till till sina föralltid hem.

Kitty undersöker grenverket i ett av våra pengaträd närmare.
Molly spanar stolt från toppen av pengaträdet i vardagsrummet.
Yames måttar noga innan han hoppar till katträdet intill.
Yames passera snabbt förbi resultatet av dagens övningar.

Lek med olika tunnlar är populärt. Den styvare tunneln är beklädd med pälsliknande material, och utanpå har vi lindat ett klätterrep. De springer igenom tunneln, och de kan balansera på den medan bröderna och systrarna skjuter på.

Tygtunnlarna är också populära, för då kan de som befinner sig utanför smyga och försöka fånga någon av de andra som befinner sig inuti tunneln.

Jesper, Molly och Yames leker med en tunna.
Bröderna Jesper och Yames kommer ut ur den populära tygtunneln.

Kattungarna får en varierad kost för att vänja deras magar vid olika sorters mat. Basen består av kattungemat (Mjau och Bozita), men vi har även börjat ge dem lite BARF, och torrfoder.

Yames lärde sig fort att plocka upp torrfoder ur plastkopparna.