Vi har firat en fin midsommar i vår kattgård

Det var en fantastiskt fin midsommarafton i år mel sol och värme. Det firade vi med att grilla i vår kattgård. Midsommardagen och även idag har varit lite sämre väder med moln blandat med lite regnskurar.

Det har varit torrt i markerna, så det behövdes lite väta. Nu växer det så det knakar.

Matte med katterna uppe vid kattornet.

Det är ljust nu och våra katter vill helst stanna ute sent på kvällarna. Vi har låtit dem vara ute och komma och gå som de vill ett par nätter nu. Detta är undantagsfall, men vi brukar göra så ibland runt midsommar då det är ljust och fint.

När de är ute sent på kvällarna så kan de ha tendens att vara lite väl trötta och slöa på dagarna. För att deras dygnsrytm inte skall bli helt osynkad mer vår, egen så fick de snällt komma in igår kväll och sedan stanna inne trots att de gnällde och väldigt gärna ville ut igen.

Katterna söker skydd när det regnar. De tycker inte om det när gräset är blött. Gräset torkar dock fort mellan skurarna, och Joshua hinner gå sina rundor mellan varven. Han sitter gärna på sin bänk eller på trappan uppe vid kattornet.

Joshua sitter på sin favoritbänk och spanar ut mot gatan.
Joshua sitter på trappan till kattornet.

Ida söker skydd undan regnet på altanen under taket och passar på att vässa sina klor samtidigt.

Ida sitter i katträdet på vår altan och tittar upp mot skogen.
Ida vässar sina klor.

Allting växer som sagt väldigt fort nu. Vi kommer att få mycket röda vinbär i år. Joshua brukar gå under vinbärsbuskarna när han går utefter staketet som vetter ner mot gatan till. Vi har rensat rabatter tidigare i vår, men Kvickroten den växer snabbt.

Joshua nere vid vinbärsbuskarna.
Jioshua under röda vinbärsbusken.